ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Αγάπη για το νησί, αγάπη για το κρασί

Μετά από πολλά χρόνια το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα στο πανέμορφο νησί μας την Κω, στα κεντρικά του νησιού, στους πρόποδες του βουνού Δίκαιος, στην γόνιμη γη του Ασφενδίου οπού από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχε παραγωγή ξακουστών κρασιών. Τώρα η οικογένειά μας δημιουργεί τη δικιά της κληρονομιά. Φυτεύοντας τα πρώτα μας σταφύλια το 1996 και υπό τις οδηγίες του καθηγητή Δημήτρη Σταύρακα μπήκαμε στον κόσμο της οινοποιείας. Ο πρώτος μας οινολόγος Γιώργος Δέδες μας βοήθησε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην οινική σκηνή του νησιού.

Όσο περνούν τα χρόνια το πάθος μας για την οινοποιία μεγαλώνει όπως και ο αμπελώνας μας που έχει φτάσει πλέον τα 60 στρέμματα.

Η οικογένεια μας είναι όλη ενωμένη σε αυτό το μονοπάτι και το 2001 έγινε πραγματικότητα ακόμα ένα όνειρο μας, όταν ξεκινήσαμε την κατασκευή του οινοποιείου μας.Σε περίπου 2500 τετραγωνικά μέτρα θέλαμε να δώσουμε στα σταφύλια μας το καλύτερο σπίτι με τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοπαραγωγής, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον ώστε να παρασκευάζεται το κρασί με πάθος και φροντίδα. Ένα οινοποιείο μοντέρνας αισθητικής, του οποίου ο κύριος στόχος είναι να πετυχαίνουμε όλες τις προδιαγραφές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού και να δώσουμε πίσω στο νησί αυτό, που τόσα έχει δώσει στην οικογένεια μας.

Ο συνδυασμός του γόνιμου εδάφους της Κω και των εφαρμοσμένων πρακτικών μασ για την καλλιέργεια των σταφυλιών, οδηγούν στην πιο κατάλληλη παραγωγή από τους αμπελώνες σε όλα τα στάδια της σοδειάς και εξασφαλίζει ότι τα σταφύλια ωριμάζουν υπό τις πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Ο Χρήστος Παπαγιάννης αναλαμβάνει σαν οινολόγος το 2005 και δίνει στο οινοποιείο μας, το οποίο έχει ήδη μεγαλώσει, μια πιο βέλτιστη και σύγχρονη πορεία και βοηθάει να δώσουμε στα κρασιά μας την δική τους ξεχωριστή ταυτότητα.

Το 2007 μετά από έναν επίμονο αγώνα καταφέραμε να βάλουμε την Κω στον εθνικό και παγκόσμιο οινικό χάρτη πετυχαίνοντας την πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης. Παράλληλα ξεκινήσαμε να κερδίζουμε και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά αλλά το ταξίδι μας είναι ακόμα μακρύ. Κοιτώντας προς το μέλλον έχουμε επενδύσει σε ένα πειραματικό μικρο-αμπελώνα όπου έχουμε φυτέψει ποικιλίες από όλη την Ελλάδα, ποικιλίες οι οποίες έχουν χαθεί ανά τα χρόνια και προσπαθούμε να τους δώσουμε ξανά ζωή και να τα φέρουμε πίσω στα τραπέζια σας οπού ανήκουν.