Ενημέρωση για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία «ΗΡΙΔΑΝΟΣ – ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Η τοποθεσία koswinery.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα προβολής και διάθεσης μέσω του διαδικτύου των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας με την επωνυμία «ΗΡΙΔΑΝΟΣ – ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»και τον διακριτικό τίτλο«ΗΡΙΔΑΝΟΣ – ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην περιοχή Μινιέρα της Κω, στην Ελλάδα. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζεται από την Εταιρεία μας ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, που βρίσκεται στην ως άνω διεύθυνση.

Προσπαθούμε να προσφέρουμε μια εμπειρία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών μας, σεβόμενοι τις πληροφορίες που συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Δεσμευόμαστε να τηρούμε το σύνολο της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και να συμμορφωνόμαστε με αυτή.

Είναι πιθανό να αναθεωρούμετην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά διαστήματα. Η τροποποιημένη Πολιτική θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε να ελέγχετε την ιστοσελίδα τακτικά, για να ενημερώνεστε για τις τυχόν αλλαγές στην παρούσα Πολιτική.

  1. Γενική Πληροφόρηση

Η παρούσα Πολιτική σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων σάς παρέχει πληροφορίεςσχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία όταν συναλλάσσεστε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή επικοινωνείτε μαζί μας μέσα από τις πρότυπες σελίδες (φόρμες) του ιστοτόπου μας.

  1. Στοιχεία επικοινωνίας του Υπευθύνου Επεξεργασίας

Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΗΡΙΔΑΝΟΣ – ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» δ.τ. ΗΡΙΔΑΝΟΣ – ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ Α.Ε.» είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι τα εξής:

Ταχυδρομική διεύθυνση: περιοχή Μινιέρα, Κως

Τηλέφωνο: 2242069860

Email: dpo@koswinery.gr

  1. Στοιχεία επικοινωνίας του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, καθώς και γιαοποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τηνεπεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στην διεύθυνση ηλεκτρονικήςαλληλογραφίας dpo@koswinery.gr ή μέσω της ταχυδρομικής διεύθυνσης της Εταιρείας μας.Παρακαλούμε σημειώστε στον φάκελο «Για τον Υπεύθυνο ΠροστασίαςΔεδομένων».

  • Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε, για ποιον σκοπό, ποια είναι η νομική βάση της επεξεργασίας που κάνουμε και για πόσο χρονικό διάστημα τα τηρούμε.
  Σκοπός επεξεργασίας Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε Νομική βάση επεξεργασίας Περίοδος τήρησης των προσωπικών δεδομένων
1. Παρουσίαση και προβολή των προϊόντων της Εταιρείας, καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών/ επισκεπτών, βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της ιστοσελίδας Διεύθυνση πρωτοκόλλου internet (IP), cookies, λεπτομέρειες σχετικά με τον φυλλομετρητή (browser) και το λειτουργικό σας σύστημα, τύπος προγράμματος περιήγησης, βασικές πληροφορίες σύνδεσης με τον εξυπηρετητή (server), πληροφορίες που συλλέγονται μέσω λογισμικού, όπως htmlcookies, flashcookies και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών Hεπεξεργασία είναι απαραίτητη για τη λήψη μέτρων κατ’ αίτηση του Υποκειμένου στο προσυμβατικό στάδιο (αρ. 6 παρ. 1 περ. β εδ. β ΓΚΠΔ) Τα δεδομένα τηρούνται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας  στην ιστοσελίδα μας, εκτός από τα προσωπικά σας δεδομένα που αποθηκεύονται στα cookies σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σχετική Πολιτική. 
2. Πώληση των προϊόντων της Εταιρείας Όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση αποστολής του προϊόντος, τηλέφωνο επικοινωνίας Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη λήψη μέτρων στο προσυμβατικό στάδιο ή για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης (αρ. 6 παρ. 1 περ. β ΓΚΠΔ). 20 έτη βάσει της φορολογικής νομοθεσίας.
3. Λήψη πληροφόρησης από τους πελάτες σχετικά με τα προϊόντα μας (οι πελάτες υποβάλλουν αξιολόγηση για ένα προϊόν μέσω πρότυπης σελίδας) Όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), οποιοδήποτε άλλο προσωπικό δεδομένο ενδέχεται να καταχωρήσει ο χρήστης στο πεδίο της αξιολόγησης Εκπλήρωση των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία (αρ. 6 παρ. 1 περ. στ ΓΚΠΔ), συγκεκριμένα ο προσδιορισμός των προτιμήσεων των πελατών, η βελτίωση των προϊόντων και άρα η εκπλήρωση των επιχειρηματικών στόχων. Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για 1 μήνα. Εάν το σχόλιό σας συνδέεται με κάποια νομική αξίωση, τότε ο χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων θα καθοριστεί από τη σχετική νομοθεσία.
4. Διαχείριση ερωτημάτων και αιτημάτων που υποβάλλονται από τους επισκέπτες του ιστοτόπου μέσω της πρότυπης σελίδας (φόρμας) επικοινωνίας Όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και οποιοδήποτε άλλο προσωπικό δεδομένο ενδέχεται να καταχωρήσει ο χρήστης στο πεδίο του μηνύματος που εμπεριέχεται στη φόρμα επικοινωνίας Η νομική βάση της επεξεργασίας εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε ερωτήματος- αιτήματος. Εφόσον υποβάλλεται ερώτημα από κάποιον πελάτη, νομική βάση είναι η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (αρ. 6 παρ. 1 περ. β, εδ. α’ ΓΚΠΔ). Εφόσον υποβάλλεται ερώτημα από υποψήφιο πελάτη, νομική βάση είναι η λήψη μέτρων στο προσυμβατικό στάδιο (αρ. 6 παρ. 1 περ. β, εδ. β’ ΓΚΠΔ). Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία (αρ. 6 παρ. 1 περ. στ ΓΚΠΔ): η εξυπηρέτηση των χρηστών και των επισκεπτών. Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι να ικανοποιήσουμε πλήρως το αίτημά σας. Εάν το αίτημα από τη φύση του συνδέεται με κάποια νομική αξίωση, τότε ο χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων θα καθοριστεί από τη σχετική νομοθεσία.
5. Δημιουργία λογαριασμού χρήστη   Όνομα, επώνυμο, στοιχεία εταιρείας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), πλήρης διεύθυνση, προσωπικός κωδικός χρήστη (accountpassword), οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο δηλώσει ο πελάτης στο πεδίο των ειδικών σημειώσεων σχετικά με την παραγγελία. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη λήψη μέτρων στο προσυμβατικό στάδιο ή για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης (αρ. 6 παρ. 1 περ. β ΓΚΠΔ). Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι να διαγράψετε τον λογαριασμό σας.
6. Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Η συγκατάθεση του Υποκειμένου (αρ. 6 παρ. 1 περ. α ΓΚΠΔ). Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για έξι (6) μήνες από την απεγγραφή σας- ανάκληση της συγκατάθεσής σας.
  • Σε ποιους γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα:

Η Εταιρεία μας δύναται να κοινοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα στις ακόλουθες κατηγορίες αποδεκτών που βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου:

  • Σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους μας,
    • Σε φορείς, στους οποίους ανατίθεται η εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών για λογαριασμό της Εταιρείας μας όπως,  ενδεικτικά  αλλά  όχι  περιοριστικά, πάροχοι προϊόντων ή/και υπηρεσιών πληροφορικής ή/και υποστήριξης πάσης φύσεως πληροφοριακών και ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων, πάροχοι προϊόντων/υπηρεσιών ανάλυσης της λειτουργίας ιστοσελίδων, εταιρείες διοικητικής υποστήριξης, εταιρείες marketing, λογιστές, δικηγόροι,
    • Σε τρίτους, οι οποίοι αναλαμβάνουν να σας παράσχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας, όπως, ενδεικτικά άλλα όχι περιοριστικά, εταιρείες ταχυμεταφορών,
    • Εποπτικές, ανεξάρτητες, δικαστικές, εισαγγελικές, δημόσιες ή/και λοιπές αρχές ή φορείς ή μέρη στα οποία έχει ανατεθεί έλεγχος/παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
  • Τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα
    • Για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, η νομοθεσία σάς επιτρέπει να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:
      • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε για τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας και να μας ζητάτε να σας χορηγήσουμε αντίγραφα.
      • Δικαίωμα διόρθωσης: έχετε δικαίωμα να ζητάτε από εμάς τη διόρθωση ανακριβειών και λαθών στα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας.
      • Δικαίωμα διαγραφής:έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας, υπό τον όρο των ειδικότερων περιορισμών που προβλέπονται στον ΓΚΠΔ.
      • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε την επεξεργασία των
        προσωπικών σας δεδομένων υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία.
      • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων της Εταιρείας μας.
      • Δικαίωμα φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων:έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να σας παραδώσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο (machinereadableformat) ανάλογα με την εφαρμογή επεξεργασίας (pdf, xlsx, docx, html, tiff), υπό τις προϋποθέσεις του άρ. 20 ΓΚΠΔ.
    • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας:στις περιπτώσεις που η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι η συγκατάθεση, έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε. Στην περίπτωση αυτή, η νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει λάβει χώρα πριν την ανάκληση δεν θίγεται.
    • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε Εποπτική Αρχή: εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων παραβιάζει τις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της εθνικής εποπτικής Αρχής, ήτοι στην:

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,

Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα,            

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628,

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: dpa@koswinery.gr